خطراتی که بیخ گوش مدیران برند است
برندهای مشهور هم در معرفی و هم دراجرای مراحل برندسازی گاهاً اشتباهات بزرگی می کنند که خسارت های مالی و معنوی زیادی برایشان به همراه دارد.
این مساله فقط در مورد برندهای بزرگ نیست بلکه گاهی کارآفرینان نیز در ایجاد و توسعه یک برند دچار خطاهای نابخشودنی می شوند. لذا در مورد اجتناب از مهمترین خطاها در این زمینه به رایج ترین آنها می پردازیم.
کارآفرین بودن و ساختن یک برند آسان نیست. این امر نیازمند مهارت، سعی زیاد و مانند همیشه شناخت از محیط کار و رقبا است. وقتی تصمیماتی برای مدیریت برند می گیریم، گاهی یک اشتباه بد می تواند حتی یک ایده خوب را نابود کند.
برای جلوگیری از این رویداد می بایست شناخت خودمان را به خطرات ناشی از تصمیمات اشتباه در فرآیند مدیریت برند به بالاترین سطح خود برسانیم.
مهمترین تصمیمات و اقدامات اشتباه و رایجی که در کسب و کارها در مقوله مدیریت برند رخ می دهد به شرح ذیل است.
-مشتری محور باشید و نه رقیب محور
شما فرض کنید که اکثر رقبای شما به سمت مشتری گرایی حرکت می کنند. بنابراین چه اتفاقی در بازار می افتد؟ این شیوه منتج به این خواهد شد که همه محصول مشابهی دارند.
این نوع نگرش اشتباه را در کارآفرینان نیز ممکن است ایجاد بشود. کار را با آنالیز رقبا آغاز کنید و سعی کنید راهی متفاوت بیابید
"برندها با بهتر بودن پیروز نمی شوند فقط با متفاوت بودن پیروز خواهید شد."
-تمرکز خودتان را در اجرای فرآیندهای برندسازی به بالاترین سطح برسانید
هر برند موفقی مرکز توجهی دارد. اگر نام تجاری شما در بازار پیشرواست، شما توانسته اید تمرکز و رهبری برند خودتان را به خوبی براساس نیاز بازار هدفتان تعریف کنید.
لازمه موفقیت در برندتان داشتن یک وجه تمایز قوی و تمرکز بر ایجاد فاصله با رقبا در قدرتمند نمودن وجه تمایز ها است و تمام فعالیت ها و اهداف شما باید در راستای آن باشد.
از خود سوال کنید که با چه گروهی در حال رقابت هستم؟ و نقاط تفاوت خود را در ۲ یا ۳ کلمه روی کاغذ بیاورید.
- ذهن خودتان را در ابتدا صرف نامگذاری برند خودتان نکنید
. کارآفرینان باید اول استراتژی بازاریابی را توسعه دهند و بعد نام محصول و خدماتشان منعکس کننده استراتژی آنها باشد. نام ها در آخر مشخص می شوند.
- عدم شناخت از تاثیر بهره گیری مناسب از عناصر بصری قدرتمند و بومی
بسیاری از برندهای قوی با استفاده از عناصر بصری قدرتمند که ارتباط موثری با برند داشته است، ساخته شده اند. قبل از روانه کردن محصول و یا خدمات به بازار، موسسان شرکت باید عناصر تصویری که با فرهنگ مخاطبان و مشتریان آن هم مطابقت داشته باشد را بیابند که به استراتژی بازاریابی کمک کند. در غیر اینصورت اغلب نیاز است که استراتژی یا نام تجاری و گاهی هر دو تغییر کند.
-تبلیغات بدون داشتن استراتژی روابط عمومی نتیجه نخواهد داد
این طرز تفکر منجر به تصمیمات اشتباهی مانند هزینه کردن های گزاف در تبلیغات برای روانه کردن برند به بازار می شود. امروزه، بهترین راه برای ارائه برند جدید به بازار بهره گیری از تیم قدرتمند روابط عمومی است. شما باید تبلیغات را زمانی استفاده کنید که نام تجاری شما روانه بازار شده است.
"شعار ما این است، اول روابط عمومی، بعد تبلیغات!"
بخاطر داشته باشید که کارآفرینان باید زمان زیادی را به مساله روابط عمومی اختصاص دهند. هزینه کردهای تبلیغاتی بدون داشتن مدیریت روابط عمومی و شناخت مخاطبان و بازار، هدر دادن پول و زمان است.
-توسعه و گسترش نام تجاری ارزشمند ولی خطرناک
زمانی که برند شما شروع به اوج گیری می کند، شما نیاز دارید که در مقابل اصرار به توسعه و گسترش نام تجاری مقاومت کنید.
وارد شدن هر برند به بهانه اجرای استراتژی توسعه در آن کسب و کار برای تولید یا فروش محصولاتی که مطالعه و ارزیابی حرفه ای آن در بازار هدف و عدم شناخت مناسب از سلایق مشتریان یک اشتباه بزرگ و جبران ناپذیر در آن کسب و کار محسوب می شود. بجز توسعه جغرافیایی، کارآفرینان تقریبا نباید برندشان را توسعه دهند اما اغلب دچار چنین اشتباهی می شوند.
هشدارها را جدی بگیرید.
بازتاب این یادداشت در شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران
در این خصوص نظرات خودتان را حتما با ما درمیان بگذارید.
احمد باقری
مدیریت و مشاور ارتباطات روابط عمومی و رسانه
شماره تماس : 09126944966
سلام
این محتوا عالی بود
برای مدیران برندینگ مجموعه حتما می فرستم