رسانه ها را با بیلبورد تبلیغاتی اشتباه نگیرید
در واقع مهمترین نهاد در حوزه عمومی در کشور، رسانه ها هستند که بعنوان قوه چهارم مسئولیت پرسش و پاسخ و پیگیری ابهامات افکار عمومی از عملکرد مدیران و مسئولان را دارند و از طریق مصاحبه و پیگیری سوژه های خبری شرایط افزایش اعتماد مردم به عملکرد مدیران کشور را فراهم می کند.
در این بین خط مقدم این امر اصحاب رسانه یا همان خبرنگاران هستند که موقعیت جامعه را منعکس میکند و اصولاً جامعهای که در آن خبر و تحلیل سالم مطرح شود هم زمامداران و سیاستمداران درک درست و خوبی از جامعه خواهند داشت و هم مردم همراهی بیشتری با دولتمردان و سیاستهای نظام را صورت میدهند.
اگر جامعه رسانهای دچار خودسانسوری شود هم به مردم و هم به مسئولان ظلم خواهد شد چون نه مردم میتوانند حرفها و انتقادات را به مدیران مطرح کنند و نه زمامداران و سیاستمداران از عمق مشکلات جامعه آگاهی مییابند.
جامعهای موفق است که بتواند بیشترین استفاده را از ظرفیتهایش در تبیین سیاستهای خود ببرد و در عین حال باید توجه داشته باشد استفاده از رسانه در تبلیغ سیاستها باید مبتنی بر واقعیت باشد وگرنه مردم دنبال رسانههای جایگزین میروند.
متاسفانه جایگاه رسانه و خبرنگار هنوز به خوبی شناسایی نشده و توقع مدیران و مسئولان از رسانه ها، دیدگاه تبلیغی و خبرنگار های کارت هدیه بگیر سوق نموده و در این میان هم گاهی اوقات در رسانه ای حرکتی به سمت رفع ابهامات از طریق ایجاد فضای پرسش و پاسخ از مدیران رخ می دهد، مورد خطاب قرار گرفته و با فشارهای بیرونی مقدمات عدم انتشار این شفاف سازی را که اختلال اعتماد سازی افکار عمومی به عملکرد مدیران و رسانه های داخلی است را مهیا می نماید.
این مسئله را هم باید مطرح کنیم که خبرنگار عموماً از امنیت شغلی و امکانات رفاهی کمتری برخوردار هستند و نیازهای روزمره خبرنگاران برآورده نشده است و ما باید بپذیریم که یکی از حرفههای پرنوسان در کشور حرفه خبرنگاری است و برای اینکه عرصه خبر و تحلیل دچار نوسان نشود باید به گونهای عمل کنیم که خبرنگار در معرض نوسان قرار نگیرد، از سوی دیگر هم خبرنگاران باید توجه کنند که همه ما معتقد به قانون اساسی هستیم و باید به گونهای عمل کنیم که اصول قانون اساسی فدای هیجانات زودگذر عرصه تحلیل و خبر نشود.
حال متولیان حوزه ارتباطات و روابط عمومی به چه میزان می توانند روند این اعتماد سازی و مقدمات پاسخ نیاز مردم از طریق مدیریت رسانه و افکار عمومی با صداقت از فرآیند اطلاع رسانی از اقدامات مدیران سازمانی را به معرض دید عموم بگذارند قطعا جای صحبت و تحلیل بیشتری دارد.
به کارگیری روابط عمومی غیر حرفه ای و از سوی دیگر عدم اعتماد مدیران به استراتژی های بخش روابط عمومی حرفه ای و همچنین ورود ادبیات اشتباه رسانه های رپرتاژ بگیر، کلاف افکار عمومی و عملکرد مدیران موفق را پیچیده نموده که نیاز به بازنگری در این امور احساس می شود.
بازتاب این یادداشت در شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی (شارا)
در این خصوص نظرات خودتان را حتما با ما درمیان بگذارید.
احمد باقری
مدیریت و مشاور ارتباطات روابط عمومی و رسانه
شماره تماس : 09126944966
سلام یعنی با این کار اقای فتاح نگاه رسانه ها را با خودش در تضاد گذاشت